Adopteer op naam een stukje natuur

Tastbaar aandenken

Binnenkort beschikbaar

Op dit moment zijn we aan het bepalen welk project/ welke projecten wij hier willen aanbieden.
Belangrijk voor ons is de zekerheid dat het project ook daadwerkelijk permanent behouden blijft als natuurgebied en NIET commercieel geëxploiteerd wordt, ofwel vrij toegankelijk is binnen de regelgeving die Staatsbosbeheer daarvoor ook hanteert.

Om een goede indruk te krijgen hebben wij hieronder een fictief voorbeeld uitgewerkt. Als u interesse heeft in participatie in dit project als mogelijke aanbieder, vindt u onder het voorbeeld ons contactformulier.

Het Lemelsche Veld, 477 HA groot (fictief voorbeeld)

adoptiekaartje - voorbeeld

Op eigen naam

Om de aankoop te financieren kunnen mensen 'op naam' stukjes van dit natuurgebied adopteren en zo voor altijd hun eigen naam of de naam van een dierbare aan het gebied verbinden.

adoptiekaartje - voorbeeld2

Verdeling in perceeltjes

Het gebied volledige is verdeeld in perceeltjes van 25 bij 25 meter. Eén perceel is dus 625 vierkante meter. Naar keuze kunnen meerder percelen naast elkaar geadopteerd worden.

adoptiekaartje - voorbeeld3

Uw eigen plek kiezen

We focussen ons voor dit voorbeeld op het Noordelijk deel van het gebied. We hebben dat rood gekleurd en 'sectie Noord' genoemd. Op deze wijze kunnen geïnteresseerden straks bewust een adoptieplek uitkiezen en deze plek ook altijd exact terugvinden.

 

adoptiekaartje - voorbeeld met adopties

Weergave van geadopteerde stukken

In het Noordelijk deel zijn 14 adopties gedaan, variërend van de kleinste afmeting, (625 vierkante meter, grijs rechtsboven)  t/m 15 aansluitende percelen = 9375 vierkante meter, blauw rechtsonder). De 14 zwarte indicatoren laten zien welke stukken reeds geadopteerd zijn.

Uitgelicht, het veld van tante Riekje

Adoptie van 4 aansluitende percelen

Uitgelicht is de adoptie van 4 aansluitende percelen. De familie heeft deze 2500 vierkante meter op naam van hun geliefde tante Riekje geadopteerd. Ze hebben zelf gekozen voor de naam "Het veld van tante Riekje."

 

Zoek het op Google Maps

Zoek het op in Google Maps

Door simpel de locatie in te voeren in een telefoon, Google Maps of een (waypoint) routeplanner kan dit specifieke stukje natuur makkelijke gevonden worden.

Door te klikken op de locator en het witte vlak ga je naar de website: www.inonzegedachten.nl, het gedeelte 'natuuradopties' ... daar vind je de nalatenschap van tante Riekje in woord en beeld (zie onder). Dit zelfde beeld is als HQ geprint certificaat in een lijst ook overhandigd aan de nabestaanden.

Meer weten?

U kunt onderstaand formulier gebruiken voor het aanvragen van meer informatie over deze dienst. Wij streven er naar altijd binnen een dag te reageren.