Erik Vermij

Erik Vermij

Activiteiten

Filmmaker (zie Film van een leven', radiopresentator zie 'radioherdenking' en podcaster/interviewer zie 'podcast biografie'

Werkveld

Heel Nederland, basis vanuit Elspeet

Biografie

Erik Vermij is vanaf het eerste moment actief geweest in een combinatie van opleider/trainer/coach en producent/regisseur. Na een succesvolle HBO studie en 1,5 jaar ervaring in het basis en middelbaar onderwijs kwam Erik terecht bij diverse grote en middelgrote organisaties in deze dubbelfunctie: Vendex International, Traicomm en Pon Holdings. Vanuit eigen ondernemingen heeft hij dit verder uitgebouwd met een specialisatie in human interest producties en documentaires. Daarvan heeft hij er inmiddels ruim 60 gemaakt. Variërend van portretinterviews tot afscheidsfilms, videoclips en levensverhalen in documentairevorm. Als radiomaker werkte Erik Vermij ook ruim 10,5 jaar voor de omroep van de Vrije Universiteit en Ziekenhuis (VU) in Amsterdam als presentator en programmamaker. Themaprogramma’s, muziekshows en live-reportages gemaakt vanaf verschillende locaties. Daarnaast werkte bijna 3 jaar als programmamaker bij Emma TV. Naast deze werkzaamheden was Erik actief als regisseur en journalist (presentatie en interviews) voor verschillende bedrijfsjournaals, documentaires en het AVRO programma ‘Motorlife”. Als tekstschrijver schreef hij complete scenario’s voor tientallen films, gedichten, verhalen en artikelen voor diverse media. Sinds twee jaar maakt hij ook audioblogs en geschreven blogs en is een speciaal videoblog over het thema ‘de dood en het waardevol afscheid nemen’ in voorbereiding.

Referenties/ervaringen

Wat prachtig, tot tranen geroerd. Wat was ze ook bijzonder en nog steeds vollop aanwezig in mijn hart.
Bianca Fenstra

Het was een intensieve, inspirerende en inventieve samenwerking met jou Erik"
Han Brakké, CEO Good Vibrations company en HRM Nederland

Jij hebt 'm neergezet zoals hij ook echt was. Geen inhoudsloze lofzang maar het ware verhaal waarin iemand die zo echt was als hij ook volop tot z'n recht komt. Super gedaan.
Yvonne Verbeek

Portfolio

Terug naar: