Film van een leven

Een bijzonder mensenleven voor altijd bewaard in woord en beeld

Een prachtig filmdocument gemaakt over iemand die we nooit willen vergeten. Geen stuiterende homevideo-beelden maar een warme en professioneel gemaakte persoonlijke documentaire. Gemaakt door ervaren professionals.

We maken daarin onderscheid tussen:

  • Een Afscheidsfilm - een documentaire in interviewvorm waarin iemand terugkijkt op zijn/haar leven en/of zelf afscheid van het leven en zijn/haar geliefden neemt.
  • Een Herinneringsfilm - een documentaire in interviewvorm of met voice-over waarin door de ogen van degenen die achter bleven, terug gekeken wordt op iemands leven en persoonlijkheid.
  • Een Herinneringsclip – een soort videoclip waarin stukjes beeldmateriaal en foto’s van iemand op muziek gemonteerd worden als eerbetoon aan diegene.

Wij hebben privacy en vertrouwelijkheid als hoogste goed in ons vaandel staan. Al onze filmmakers tekenen voor het feit dat er nooit beelden of informatie met derden gedeeld wordt. Dat is ook de reden dat we slechts één voorbeeld hieronder hebben opgenomen. We laten dus ook NOOIT uw persoonlijke filmdocument aan anderen zien ook niet ter informatie of promotie.

We werken nauw samen met onze zustersite www.inonzegedachten.nl.  Geheel naar uw keuze kunnen wij de film aldaar in een Memorial plaatsen en heeft u daar de volledige controle wie de film mag zien en of u er reacties wilt toelaten of niet.

Afscheidsfilm
Helaas kan het niet altijd maar als het kan, is het een onvergetelijk filmdocument. Iemand neemt zelf afscheid van het leven en van degenen die hem of haar lief zijn

Lees verder en bekijk de film

Herinneringsfilm
Samen met de mensen die iets kunnen vertellen over iemand die afscheid heeft genomen terugkijken op zijn of haar leven met alle hoogte- en soms dieptepunten.

Lees verder en bekijk de film

Herinneringsclip
Een videoclip zonder interviews waarin op muziek gemonteerd bewegende  beelden en/of foto's het verhaal vertellen van een bijzonder mens.

Lees verder en bekijk de clip

Het professioneel laten maken van film of clip en het daarmee creëren van een unieke herinnering is laagdrempelig.

U krijgt altijd een vrijblijvende offerte op maat voor de drie genoemde producties.
De kosten zijn voornamelijk afhankelijk van het aantal dagen dat wij filmen en uw specifieke wensen.
De Afscheidsfilm en Herinneringsfilm, inclusief, voorgesprek, opname, montage, filmmethodiek, correctie & nabewerking kan al vanaf € 1250.- incl BTW.

Een herinneringsclip (zonder opnames, bestaand materiaal al vanaf € 750.- incl. BTW en is vooral afhankelijk van de hoeveelheid aangeleverd beeldmateriaal (foto en video).

Wat bedoelen we met filmmethodiek?

Voor het gemak hebben wij de 2 methodes een bekende  naam meegegeven zodat het verschil duidelijk is.

  • Methode ‘Frans Bromet’ – de man met de camera stelt ook de vragen. Je praat dus als geïnterviewde met de camjo (cameraman-journalist).
  • Methode ‘Ivo Niehe’ – je praat met een aparte interviewer en de cameraman brengt alles optimaal in beeld. Naar keuze van de opdrachtgever blijft de interviewer zelf buiten beeld (journalistieke invalshoek) of is een enkele keer wel in beeld (TV-show op reis).