Herdenken, verdriet en positiviteit

(voor het eerste gepubliceerd on onze zustersite www.inonzegedachten.nl

De wet van de aantrekkingskracht , ofwel ‘The Law of Attraction’ bepaalt dat wat wij aandacht geven en wat onze energie krijgt, bepaalt wat wij ook naar ons toetrekken.
De basis voor deze universele wet ligt zelfs wetenschappelijk vast in de meeste recente wetenschappen, die van de kwantum mechanica en de kwantum biologie.

Deze nieuwe kennis biedt ongekende inzichten en mogelijkheden maar ook enorme uitdagingen.

Want natuurlijk willen we allemaal graag positiviteit ins ons leven. Fijne gebeurtenissen, voorspoed, gezondheid, liefde en alles wat het leven zo mooi maakt… Maar wat nu als het echt even tegen zit?
Je trekt aan wat je aandacht geeft. Jouw gevoelens en gedachten bepalen wat er op je af zal komen. Maar als je geen cent te makken hebt of je hondsberoerd voelt. Hoe moeilijk is het dan om toch positieve gedachten te hebben!
Als je iemand die alles voor jou betekende, bent kwijt geraakt… hoe kun je dan positieve gedachten hebben zodat je ook nieuwe positiviteit en positieve gebeurtenissen zult aantrekken?

Daar ligt ook werkelijk de uitdaging.
Vanuit echte ervaring gesproken, is dit een niet eenvoudig, maar wel zeer heilzaam proces.
Denk eens aan een enorme oceaanstomer die wil aanmeren aan de kade. Het touw waarmee dat gebeurt, is mega dik, en super zwaar. Onmogelijk om dat vanaf het schip naar de wal te gooien. Daartoe gebruikt met kleine ‘voortouwen’ waarmee uiteindelijk dat grote touw op de kade gehaald wordt om definitief aan te leggen.
Die ‘voortouwen’ zijn in ons voorbeeld kleine gedachten, kleine brokjes positiviteit die enorm helpen om het uiteindelijke doel te bereiken.

Focus je niet op wat je bent kwijt geraakt maar juist op wat je hebt gehad met degene die je bent verloren. Die momenten van geluk, van blijdschap, van samen lachen en de dingen die je samen beleefd hebt.  Het gevoel van voorrecht omdat diegene zo belangrijk was in jouw leven en je daarvan hebt kunnen genieten. Die momenten zijn altijd vlakbij en maar één gedachte van je vandaan.

Muziek kan je enorm helpen om die ‘state of mind/moodset’ (want dat is het) te bereiken. Foto’s zijn daarin ook een prachtig hulpmiddel. Eigenlijk alles wat jou, ook voor je diegene bent kwijt geraakt, al een goed en fijn gevoel gaf, kan je helpen om dat verdriet dat je voelt om te buigen naar iets positiefs. Een positief gevoel van dankbaarheid dat diegene in jouw leven mocht zijn.
En al die kleine brokjes positiviteit, halen dan samen dat grote schip van positiviteit naar binnen.

Dat is ook waarom In Onze Gedachten iedereen de mogelijkheid wil bieden om een Memorial te plaatsen. Gebruik foto’s, je eigen teksten en alle andere mogelijkheden om een mooie gedenkplek voor iemand in te richten. Een blijvend en zorgeloos plekje waar je naartoe kunt als je dat wilt en wanneer je maar wilt. Zonder verplichtingen, zonder risico’s en zonder concessies aan wie of wat dan ook. Een Memorial die je kunt delen en helemaal (of gedeeltelijk) voor jezelf kunt houden.

Waarom?…
Gewoon omdat het kán en het jou een positief gevoel geeft.