Het hospice

In vlog nummer 20 waren wij te gast bij Issoria, een hospice in Leiden. We krijgen een kort inkijkje achter de schermen van het hospice en de mensen die daar werken. Een hospice is nou zo’n onderwerp waar je eigenlijk liever niet over nadenkt maar waarvan iedereen vindt dat het geweldig is dat ze bestaan.
Wat is de filosofie echter dit hospice en waar halen de mensen die er werken als beroepskracht of vrijwilliger hun motivatie vandaan?

Wij hebben in de loop de jaren verschillende afscheidsfilms gemaakt va mensen die aan het einde van hun leven toch graag een tastbaar document (en soms samen persoonlijke videoboodschappen) wilde nalaten.  We doe dit soms in een 1-camera registratie en soms met een compleet professioneel team. Op maat van de voorkeur van de gefilmde en/of zijn of haar familie. Hier vindt u de afscheidsfilm van IJonanda die zich het beste voelde met alleen mij (Erik) als gesprekspartner. Normaliter zijn dit soort films natuurlijk volledig privé en laten we die nooit aan derden zien. In dit geval wilde IJonanda juist dat we dit wel zouden doen.