Joyce van Caspel

Joyce van Caspel

Activiteiten

kunstenares (zie 'persoonlijke souvenirs op maat gemaakt'

Werkveld

Heel Nederland, basis vanuit de Kaag en Noordwijk

Biografie

Joyce van Caspel Joyce van Caspel heeft aan de Wackers Academie in Amsterdam haar opleiding gevolgd. “Alles wat mij raakt en inspireert vind ik de moeite waard om te tekenen of op doek te zetten”. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze kunstenares wilde worden. Naast haar studies en werkzame leven in psychologie en verpleegkunde, is kunst altijd een belangrijk deel van haar leven geweest waarbij de mens voor haar altijd weer een inspiratiebron is. De expressie van het lichaam in een bepaalde houding maar ook het vangen van een emotie op een gezicht maken de kracht en energie van haar werk gewoon voelbaar. Haar kunst gaat dan ook verder dan een model schilderen dat voor haar poseert of een portret naschilderen van een foto. Zij voelt pas dat een portret geslaagd is als ze een spanning weet op te wekken doordat de energie en emotie in de tweedimensionale ruimte van een schilderij heeft weten te vangen door er een driedimensionale plasticiteit en ruimte aan te geven. Joyce is begaan met mensen in haar dagelijkse werk als diabetesverpleegkundige maar ook in haar contacten met opdrachtgevers waarbij ze de energie voelt van de ander en deze weet te vertalen naar het uiteindelijke creatieve resultaat.

Referenties/ervaringen

Congratulations Joyce van Caspel! Your beautiful nude "vooraanzicht naakt, beweging achterwaarts" in charcoal on paper has just been sold, and is on its way to Londen.
Gallery PR2

Haar werk Brigitte & Saartje is een mooie sfeertekening. Een slapend meisje met hond. Het is opgebouwd met mooie heldere kleuren en situering van de modellen is origineel: jong meisje met hond. De hond als uitsnede in de hoek. De vormentaal van dit werk is helder en duidelijk. Daarnaast heeft ze een aantal treffende portretten gemaakt: Mieke,Tony en Riet. Deze portretten zijn goed getroffen en uitermate sfeervol.
Rembrandt Young talent Award


Portfolio

Terug naar: