Muziek bij afscheid

Queen – Who wants to live forever

Queen - Who wants to live forever

Schrijver(s): Brian May

There’s no time for us
There’s no place for us
What is this thing that builds our dreams
Yet slips away from us
Who wants to live forever
Who wants to live forever
No one
There’s no chance for us
It’s all decided for us
This world has only one sweet moment set aside for us
Who wants to live forever
Who wants to live forever
No one
Who wants to live forever
Oh ooh woa
When love must die
But touch my tears with your lips
Touch my world with your fingertips
And we can love forever
And we can have forever
Forever is ours today
Who wants to live forever
Who wants to live forever
Forever is ours……
We only have one chance to live
Who wants to live forever

Het nummer is afkomstig van het Queen album A Kind of Magic uit 1986. Het werd geschreven door gitarist Brian May voor de soundtrack van de film Highlander. Het nummer werd in september 1986 wereldwijd op single uitgebracht, maar was commercieel gezien weinig succesvol. Na het overlijden van Freddie Mercury in 1991 werd het nummer in Nederland opnieuw uitgebracht. Componist en bandgitarist Brian May vertelt: Het opende een soort sluisdeur in mij - ik had te maken met veel tragedies in mijn leven: de dood van mijn vader, de dood van mijn huwelijk, enzovoort. Ik kon onmiddellijk dit 'Who Wants to Live Forever' in mijn hoofd horen, en het was bijna compleet in de auto naar huis - ik herinner me dat ik het tegen mijn manager zong terwijl hij me naar huis reed, en hij was behoorlijk verrast. komt dat vandaan?' en ik zei: 'Ik weet het niet eens.'"