Doodskisten hangen uit half ingestort gebouw

17 oktober 2022 –Op de Poggioreale-begraafplaats in Napels is een vier verdiepingen tellend gebouw van de kapel van de opstanding gedeeltelijk ingestort. De ineenstorting werd voorafgegaan door een droog geraas en een dichte stofwolk werd gedetecteerd door de camera’s, die zijwaarts ten opzichte van het getroffen gebied waren geplaatst.

Het gevolg was dat er een groot aantal doodskisten half uit het gebouw kwamen te hangen, een nachtmerriescenario voor alle nabestaanden waar wij in Nederland gelukkig niet mee te maken kunnen krijgen  
De brandweer, de lokale politie en de gemeentelijke diensten kwamen onmiddellijk ter plaatse
Momenteel  is het hele gebied van de Monumentale Begraafplaats verboden terrein en wordt de volledige sluiting van de gehele begraafplaats voorbereid.

De verantwoordelijk wethouder Vincenzo Santagada verklaarde dat er op het moment van de ineenstorting geen familieleden van de overledenen aanwezig waren.
OP de Italiaanse televisie kwamen diverse lokale politici aan het woord die vertelden dat  in Campania, de regio rond Napels, de begraafplaatsen van de stad al jaren niet worden onderhouden en ze bestempelden dat als “een kritieke en onaanvaardbare situatie” 

Deze nieuwe instorting is de tweede  nadat in januari ongeveer 300 grafnissen werden vernietigd door de ineenstorting van een gebouw op een ander deel van dezelfde begraafplaats.
Dit soort gebeurtenissen zijn niet uniek in Italië In februari vorig jaar vielen 200 doodskisten in zee bij de Ligurische kustplaats Camogli in Noord-Italië nadat delen van een begraafplaats instortten tijdens een aardverschuiving. (foto hierboven)