Muziek bij afscheid

John, Elton – Don’t let the sun go down on me

John, Elton - Don't let the sun go down on me

Schrijver(s): Bernie Taupin, Elton John

Can’t light no more of your darkness
All my pictures seem to fade to black and white
I’m growing tired and time stands still before me
Frozen here on the ladder of my life

It’s much too late to save myself from falling
I took a chance and changed your way of life
But you misread my meaning when I met you
Closed the door and left me blinded by the light

Don’t let the sun go down on me
Although I search myself, it’s always someone else I see
I’d just allow a fragment of your life to wander free
But losing everything is like the sun going down on me

I can’t find, oh the right romantic line
But see me once and see the way I feel
Don’t discard me just because you think I mean you harm
But these cuts I have they need love to help them heal

Don’t let the sun go down on me
Although I search myself, it’s always someone else I see
I’d just allow a fragment of your life to wander free
But losing everything is like the sun going down on me

In de tekst zingt Elton voor iemand die hij heeft geholpen, maar die hem nu afwijst. Het nummer werd samen met de andere nummers geschreven in een periode van tien dagen in januari 1974. Het refrein wordt ondersteund door een blazersarangement van Del Newman. De achtergrondzang wordt verzorgd door Carl Wilson en Bruce Johnston van de Beach Boys en Toni Tennille. Ook is Ray Cooper te horen als percussionist. Het grote succes voor dit nummer kwam in 1991 als een duet tussen John en George Michael. Het duo trad met het nummer op tijdens het Live Aid concert van zaterdag 13 juli 1985.