Onvergefelijke blunder begrafenisondernemer: verwisseling 2 overledenen

juli 2023

Maandag 24 juli zaten alle familieleden, vrienden en kennissen van een man uit het Limburgse Voerendaal in de kerk om afscheid  van hem te nemen.
De zoon uit Kerkrade was vlak voor de plechtigheid zou beginnen met spoed door de begrafenisondernemer verzocht zich bij hem te melden. en kreeg te horen dat zijn vader twee dagen eerder bij een andere begrafenis, met een andere familie al begraven was door een fout van een medewerker bij Uitvaartvereniging Voerendaal. Deze stelde nog voor om de dienst met een lege kist voort te zetten, maar dat vond de familie helemaal niks.

Vanwege juridische redenen kon de dus reeds begraven vader niet zo maar uit het verkeerde graf worden gehaald. Daarvoor moet er eerst een formeel politieonderzoek plaatsvinden en moet het graf en het lichaam daarin worden vrijgeven De voorzitter van de uitvaartvereniging heeft de volgende reactie gegeven:  “Dit is voor alle partijen heel vervelend. We zijn in gesprek met beide families en proberen alles zo goed mogelijk te regelen en hier respectvol mee om te gaan. In het kader van de privacy kunnen we verder geen mededelingen doen.” De medewerker die deze fout heeft gemaakt is ontslagen.